Julen 2006
I lighed med tidligere år vil vi gerne ønske alle en glædelig jul, og et af Herren velsignet nyt år!

Året 2006 har gået sin slagne gang med gode og spændende oplevelser for os alle; Rebekka og Tobias kører stadig løs i hver deres børnehave, og begge er begyndt at gå til gymnastik for at få brændt noget krudt af under kontrollerede former..

Claus og Lene arbejder stadig i Jylland, Lene er har skiftet status fra formand i Verninge kirkes Menighedsråd til menigt medlem. Og er desuden med i familiens syklub.

Claus arbejder i træ når tiden tillader det, og er pr. 1. december pludseligt blevet arbejdssøgende.

Men for at starte fra en ende af…..

Vinteren og det tidlige forår gik generelt med at flytte for familien på Fyn; Anja & Keld flyttede til Verninge til den fædrende gård, Helle flyttede ind i "Det lille hus under vejen" og Gerda & Erik flyttede ind på "Fælledskou".

Nu har vi så max. 50 meter til svigermor!

Det er nu lige passende, for det skal godt nok regne stærkt hvis vi skal nå at blive våde på vejen derned eller hjem. Samtidig får underne noget træning i at gå på vej, se sig for og passe på de biler der ræser forbi til og fra Fugleparken.

Foråret blev blandt andet (og ud over en gevaldig påskefrokost på Carlsberg Camping) brugt til (endelig!) at få sat solfangerne op..... det har så også kun taget 1½ år! En stor tak skal lyde til Naja & Familie samt til Keld for at have hjulpet med at få dem lagt op på taget. Vi fik lavet en rigtig god arbejdsfordeling: Kvinder og børn under 18 år kørte til Odense Zoo, medens resten, dvs. Preben, Keld og Claus, fik bakset isenkrammetpå plads på taget. Ikke noget at snakke om for tre unge, stærke og friske mænd. Resten af året har brændeforbruget været mærkbart lavere end tidligere somre.

I maj blev Rebekka 6 år. Det blev fejret med et frisk udvalg af familie og venner på skinnecykler fra Tommerup Station til Nårup, hvor der blev gjort holdt i "Galaksen" til lidt forfriskninger, hvorefter turen gik hjem igen til yderligere bespisning.

Pinsen holdt vi, som sædvanligt, på Carlsberg Camping i selskab med Pinselauget af 2002. Tjek foreningens hjemmeside på www.pinselaugetaf2002.dk

Sidst i juni rejste Gerda & Erik og Helle til USA. De skulle bl.a. besøge Tove & George, Fordmuseet og John Deer. Desuden kikkede de vidst også på lidt af den natur de kom forbi undervejs.

I mellemtiden, morede vi andre os med at passe Eriks dyr, få ansat en ny præst og have besøg af Laila med familie. Den nye præst kom til at hedde Niels og han tegner til at blive rigtig fornuftig at høre på. Lene har nu en ide om hvor meget tid det tager at finde en ny sognepræst - og det tager meget tid, rigtigt meget tid...!

Da endelig "The Larsens" kom hjem, åbnede himlens sluser sig... 52 mm på en lille time! Det er godt at vi bor på en bakketop.

Sommerferien startede med en tur til Viborg, hvor vi bl.a. fik besøgt vores bankforbindelse, dejligt at føle sig velkommen, værdsat og godt behandlet i sin bank (BGBank hvis nogle skulle finde på at spørge). Rie & Jørgen, Emma & Kristian er et sikkert hit når vi er på disse kanter. Ud over godt samvær, blev det også til en sejltur på Mariager Fjord med hjuldamperen "Svanen", som slet ikke er en rigtig hjuldamper, den lader bare som om.
Sommer1  Sommer2  Sommer3
Også Chris & Kirsten, Kristoffer & Katrine er et stor hit. Afslappede og dog fuld fart på, med masser af tid til at få besøg.

Senere var Lene og ungerne på besøg hos "oldemormor" i Spjald.

Sidst, men ikke mindst, blev det til en tur til Djævleøen, med omkringliggende domæner. Det er alt for sjældent at vi kommer over på den side af Storebæltsbroen, så der var lagt op til flere visitter på turen. Stig & Helle fik vi besøgt et par dage, hyggeligt og med en god strand at gå tur på.
pakke bil  Unger i modlys  Færgen
Far fik vi trukket med i Bobbon-land. Det var en stor oplevelse for alle; far fik en ny hat, og Tobias tabte sin på vej ned at den store rutschebane….
Rebekka på Farø  Mogens nye hat  Højt ned
Også Jeanne, Kamilla og Wagner fik besøg. Wagner brillerede med at trylle med sin Weber og en kylling. Fantastisk - så vidt Claus husker. Dagen efter var Jeanne, Wagenr, Lene & unger på tur til havnen hvor en flink fisker netop var kommet ind. Ungene var ikke til at få med hjem da de først havde været nede i hans båd og prøvet at fange ål med fingrene. Claus havde ondt i hovedet.... Der må have været noget med den kylling....

Ferien sluttede den samme aften med at se "Gyes & Dolls" på Frøbjerg Bavnehøj. Festligt, men ikke et specielt børneegnet stykke.

2. september blev Far 65 år og nu "rigtig pensionist". Det blev fejret med en stor fest, med morgenbord og det hele. Nu glæder vi os til alt det tid du får til at besøge børn, svigerbørn og børnebørn. Du kan jo altid bruge Fyn som "relæstation" hvis der er for langt til Jylland i eet hug.

Lene & Claus var til indvielse af vores nye sognepræst, Niels, i Odense Domkirke, under overværelse af præster, provster og biskop - med efterfølgende spisning. Du go'este hvor skulle man dog opføre sig pænt! Ugen efter blev han indsat i Verninge Sogn af vores provst. Der er nu noget særligt ved at få en helt ny og ubrugt præst til sognet. Nu bliver det så spændende om han falder til - indtil videre ser det ud til at gå rigtigt fint.

Sidst i september var vi til chokolade-lavning på Djursland med nogle af Claus' kolleger. Vi måtte spise alt det vi ville - helt gratis - medens vi var der. Det tog ca. fem timer, og de hårdeste af os spiste fire stykker.... Og så fik vi lavet en masse chokolade med og uden fyld af alle mulige slags. Det blev hurtigt lidt fedtet men var til tider endog meget festligt.

Dagen efter gik det atter til Carlsberg Camping (ja - vi må være lidt afhængige af selskabet der). Der var laugsstyrelsmøde, og som sædvanligt var det utroligt hyggeligt. Det blev, bl.a. besluttet at næste udlandstur i Lauget vil gå til Prag. Det glæder vi os til. Ud over det formelle, blev der også tid til at skære græskarmænd:
Græskarmand1  Græskarmand2  Græskarmand3
I oktober var Lene med sine kolleger studietur til Østtyskland. Det var noget med køer og miliøregulativer. Det blev åbenbart for meget for Lene. I hvert tilfælde måtte hun stifte bekendtskab med et yderst effektivt østtysk redningsvæsen fordi hun fik nogle problemer med puls og hjerterytme. (Måske hun bare savnede sin mand og børn der var efterladt hjemme..?) Hvorom alting er, så var Lene til observation nogle timer på et hospital i Berlin. Herefter var det tilsyneladende styr på hjertemuskulaturen igen og hun kunne fortsætte den sidste del af turen sammen med resten af gruppen.

Så var Rie & Jørgen, Kristian & Emma på, det nu traditionelle, returvisit, og dagen efter havde vi fætter-kusinefest for Claus' side af familien. Det var den første sammenkomst i dette forum, men bestemt ikke den sidste. De kom næsten alle sammen, inklusiv repræsentanter fra "dem fra Fredericia". Det var rigtigt godt at se Bo og hans to børn, samt mange af de "den anden halvdel" vi ikke har mødt før. Nej - det skal absolut gentages, foreløbig blev det aftalt til  sidste weekend i september. Næste gang bliver således lørdag den 29. september 2007. Nøj hvor vi glæder os - også ungerne. Kaina & Mikkel lægger havehus til. Følg i øvrigt med på http://forum.rubaek.com

I november skete det så: Weber’en skulle samles. Wagner & Ole med familier "tiltvang" sig adgang til ejendommen, medbringende godt humør, gåpåmod og to kyllinger på ikke under 3 kg. stykket.
Weber1  Weber2  Weber3
Efter 1 times koncentreret arbejde - far & Søn sammen med gode venners råd og vejledning, både med og, især, uden brugervejledning, var kuglen samlet og klar til at blive startet. Under Ole og Wagners kyndige opsyn, blev der tændt op og efter et par timer kom der et par fantastiske kyllinger ud af besværlighederne. Siden er det blevet til yderligere fire flæskestege (alle med rigtig god og sprød sværd) , to okse forbovstege (som begge blev saftige og møre) og to store gæs til juleaften (selv Erik syntes at de var blevet gode).

November var også måneden hvor vi bekendte at Lene er drægtig og har forventet faring til juni 2007. Den kvikke læser gennemskuer her at dette nok var grunden til Lenes ”bonus-oplevelser” i Berlin.

Sidste onsdag i måneden, senere kendt som "Sorte Onsdag", måtte Claus og fire af hans kolleger smerteligt erkende at deres arbejdsgiver, ikke længere havde råd til at have dem som ansatte. Fem ud af otte mand blev fyret fra Landscentret, Svine-IT med virkning fra 1. december. Det har været en hård pille at sluge. Jeg har fem måneders opsigelse, og håber at finde noget andet inden da. Måske endda lidt tættere på Fyn, hvem ved.

Årets sidste måned er gået med almindelig juletravlhed. Der er blevet bundet adventskrans hos Faster & Egon, fejret nytår i kirken 1. søndag i advent med vores nye præst, hvorefter vi hastede til Assing for at fejre Najas fødselsdag.
 
Den 9. var vi i Bellevue Teater for at se "Folk og Røvere i Kardemommeby" med den uforlinlige Folmer i rollen som Politimester Bastian. En uforglemmelig eftermiddag for ungerne, der kunne alle sangene udenad - ikke bare vores unger, men de fleste i teateret havde vidst øvet sig hjemmefra. Og så mødte vi også Naja & familie.

Efter forestillingen kørte vi Folmer hjem, og derefter tog vi et par gange omkring det flotte Kongens Nytorv og to omgange rundt på Amalienborg. Rebekka var sikker på at soldaten kikkede meget efter os, så vi måtte nøjes med de to omgange før vi satte kurs mod Stig & Helle for en overnatning.

Før og efter Juleaften, har Far været på besøg. Juleaften blev holdt hos os sammen med Gerda & Erik og Helle samt "Gås a' la Weber" ad libitum. Der fik vi alligevel kørt ungerne trætte - allerede inden de var færdige med alle gaverne!
Jul1  Jul2  Jul3
Jul4  Jul5  Jul6
1. juledag var der barnedåb for lille Kamilla - datter til Tove & George - som er i Danmark på juleferie inden de til foråret flytter til Japan for et par år.

Vi holder Nytårsaften i Kvols hos Chris & Kirsten og glæder os helt vildt til de Sønderjyske kålpølser med grønlankål.

Næste år skal vi i gang med at etablere et pilerensningsanlæg sammen med genboen. Der har været mange planer i luften for hvordan et sådan anlæg skulle stables sammen, men nu er vi vidst så langt at spaden kan sættes i jorden. Til marts/april skal der plantes.

Derudover bliver der i 2007 forhåbentligt et lille nyt familiemedlem at holde styr på.

Nu vil vi herfra sende en tak til alle dem der har besøgt/ haft besøg / hjulpet os i året 2006 – måske vi i 2007 kan komme mere rundt i landet og besøge alle til næste år. Ellers er I velkomne til at kikke ind.

En speciel tak skal dog igen (!) lyde til Gerda & Erik, Helle, Keld & Anja. At hverdagen hænger sammen skyldes i høj grad jeres altid nærværende evne til at ”lige at hente ungerne” når der er prop på Vejlefjordbroen, ungerne vil på ferie eller andre uforudsete hændelser indtræffer.

Har I for øvrigt tjekket denne hjemmeside for nyligt?
claus.rubaek.com (der er, som på alle professionelle hjemmesider, ikke www foran!)

Kærlig hilsen Tobias, Rebekka, Lene , Claus & ?.

”Per Aspera Ad Astra”